Marokko roept internationale gemeenschap om daad bij woord te zetten in Syrie

marokko
16
24 dec '16
Duidelijke taal van Marokko naar de internationale gemeenschap.

Gedurende een bijeenkomst van het OCI (l'Organisation de la Conference Islamique) in Saudi-Arabië deed Marokko deze oproep bij monde van een hoge verantwoordelijke van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Abdelkrim Bensallam. Behalve het feit dat deze oorlogen al jaren voortduurt en er ontiegelijk veel bloed heeft moeten vloeien onder de Syriërs, is de situatie in Aleppo momenteel de druppel die de emmer doet overlopen.

Ondanks dat Marokko en tal van andere landen op humanitaire basis hulp verlenen aan het Syrische volk dient de oplossing nu echt van boven af te komen, aldus Bensallam. Hij roept de grote wereldmachten op zich te verenigen en zo op een effectieve wijze een halt toe te roepen aan de gruweldaden die zich daar voor doen.

Naast Bensallam liet ook de secretaris-generaal van het OCI, Youssef Al-Otaymeen, zich scherp uit over dit politieke vraagstuk. Hij gaf aan dat er vanuit de verdragen die er nu bestaan allang ingegrepen had moeten worden. Zaak is nu dat de inwoners van Aleppo allereerst gered moeten worden uit deze nijpende situatie 

© Redactie 2016
marokko
syrie
internationaal
oproep
crisis
burgeroorlog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?