Marokkaanse kunstenaars houden met crowdfunding school omgeving Marrakech overeind

marokko
0
24 dec '16
Een mooi gebaar van deze 18 kunstenaars.

In het plaatsje Tameslohte, deel uitmakend van Douar Shib nabij Marrakech, staat een school op het punt om gesloten te worden. Aangezien de instelling cruciale dingen als toiletten en vaste docenten mist verliest het steeds meer leerlingen. Hier komt bovenop dat de weg naar de school heel moeilijk begaanbaar is. Ondanks verwoede pogingen van het schoolbestuur weet men de ouders van de betrokken leerlingen niet te overtuigen om de opleiding van de kinderen bij hun te vervolgen.

Gelukkig kwam er uit onverwachte hoek hulp voor deze in nood verkerende school. Terwijl het bijna tegen een sluiting aan zit kwam een groep Marokkaanse kunstenaars met het initiatief om een inzamelingsactie te starten. Alle 18 zullen ze hun werken tentoonstellen tijdens een expositie in het Golf Atlas Hotel te Marrakech waar de werken verkocht gaan worden. Tegenover Le360 zegt één van de artiesten, Abderrahim Yamou, dat op 28 december de actie zal plaats vinden vanaf 18.00 uur 's avonds. 

De kunstenaars zijn bereid om hun werken tegen lage prijzen aan te bieden, dit om in ieder geval zeker te zijn van inkomsten voor de school in kwestie. 

© Redactie 2016
marokko
artiesten
inzameling
crowdfunding
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?