Vrouw veroordeeld tot 4 jaar cel voor het ontheiligen van de Koran

marokko
4
24 dec '16
De rechtbank in Casablanca veroordeelde de vrouw tot vier jaar in de gevangenis en een boete van 500 dirham voor het ontheiligen van de Koran in een gebedsruimte in de 'Lkhzama' moskee, gelegen in Casablanca's wijk Lissasfa.

Het incident wekte grote verontwaardiging op onder de bevolking in Lissasfa, die tegen de daad van de 40-jarige vrouw protesteerde, meldt Moroccoworldnews.

De imam van de moskee trof afgelopen november de gebedsruimte voor vrouwen in volledige wanorde aan. Te midden van de puinhoop vond hij een kopie van de Heilige Koran bedekt met stukjes brood, urine en uitwerpselen.

Tijdens het politieonderzoek bekende de vrouw dat "ze kopieën van de heilige Koran met menstruatiebloed ontheiligd had vanwege haar steriliteit en haar diepe kinderwens".

Voor de arrestatie van de vrouw vond de politie ontheiligde exemplaren van de koran in vijf moskeeën in de buurt. Ze voerden vervolgens hun inspanningen op om de dader van deze daad te arresteren, aldus Marokko's Directie van de Nationale Veiligheid (DGSN).

© Redactie 2016
marokko
casablanca
ontheiligen
koran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?