Man in Rabat verbrandt zichzelf na onrecht door politie

marokko
9
25 dec '16
Een diep triest gebeuren speelde zich onlangs af in onze hoofdstad.

Het toppunt van hoe slecht de dingen geregeld zijn in Marokko: iemand die zich na niet kordaat politieoptreden op zo'n gruwelijke wijze van het leven ontneemt. Het speelde zich allemaal afgelopen vrijdag af in Rabat. Een straatverkoper werd enkele maanden geleden beroofd door een groep jongens. Toen hij ze iets later op het spoor kwam en ze wilde confronteren met hetgeen ze hem hadden aangedaan, liep het uit op een gevecht waarbij ook de politie ter plaatse kwam. 

Uiteindelijk werd één van de vermoede berovers ingerekend door de autoriteiten. Daarbij kwam nog bij dat de straatverkoper meteen aangifte deed van zijn beroving de maanden ervoor. Ondanks die aanklacht werd de verdachte al na enkele dagen vrijgelaten. Iets wat totaal in het verkeerde keelgat schoot bij de straatverkoper, wier identiteit nog niet helemaal bekend is, waarop hij afgelopen vrijdag besloot verhaal te halen bij het politiebureau in kwestie. 

Daar aangekomen, de precieze loop van het gebeuren is nog niet bekend, stak de man zichzelf in brand. Een ambulancewagen, die nog veels te laat kwam ook, bracht hem over naar een nabijgelegen ziekenhuis. Volgens de laatste berichten verslechtert zijn situatie met de dag, aldus de Marokkaanse bronnen Al Yaoum24 en Hespress. 

Op het moment dat de man zichzelf in brand stak begonnen omstanders al gauw met het filmen van het gebeuren. Bekend is dat verschillende agenten en andere mensen van veiligheidsdiensten dit probeerden te verhinderen. Dergelijke video's zorgen voor veel oproer in het land en in andere politiek minder stabiele landen. Het gruwelijke overlijden van visverkoperMouhcine Fikri een tijd geleden bracht veel teweeg in Marokko. 

© Redactie 2016
marokko
rabat
zelfverbranding
hougra
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?