Vrouwelijke oplichtster Casablanca maakt 2 miljoen dirham buit van slachtoffers

buitenland
0
25 dec '16
Op slinkse wijze ontdeed de vrouw haar slachtoffers van hun geld.
De vrouw die tientallen slachtoffers heeft gemaakt in Casablanca en omgeving is nog altijd op vrij voeten. Als we het Marokkaanse medium Al Ahdath mogen geloven dan zou het om een totaalsom van zo'n 2 miljoen dirham gaan die slachtoffers tegoed hebben van de vrouw. De zaak kwam aan het licht toen tientallen vrouwen, gedupeerden, zich verzamelden voor het adres waar de oplichtster zou verblijven, een appartementencomplex in Sidi Moumen. 

De zaak die nu wordt opgepakt door het openbaar ministerie in de stad kent vele slachtoffers die elk op exact dezelfde wijze werden misleid. De vrouw in kwestie deed zich voor als groot investeerder in een Turks concern wat handelt in farmaceutische producten. Aan haar mogelijke mede-investeerders beloofde de dader bij een inleg van 5.000 dirhams maandelijkse premies van 1.000 dirham. Voor hoe lang die premies zouden lopen is niet bekend.

In het traject vóór de uitbetalingen van de investeerders onderhield de vrouw nauw contact met ze. Maar wanneer er uitbetaald moest worden verdween ze van de aardbodem. Velen trachtten haar nog telefonisch te bereiken of via WhatsApp maar tot op heden gaf ze niet thuis. Bekend is wel, aldus Al Ahdath, dat de vrouw zich met de buitgemaakte bedragen voorzag van vele luxegoederen zoals telefoons, tablets, dure parfums en kleding et cetera.  
© Redactie 2016
marokko
casablanca
oplichting
fraude
vrouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
mounir el hamdaoui
boeing
uitgezet
turkije
dgsn
vtbl
bevroren
pvv
brexit
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten