Story closed, Ziyech definitief niet mee naar Afrika Cup

marokko
15
26 dec '16
Vandaag kwam er een einde aan de geruchtencarrousel, de blikvanger van Marokko gaat niet mee.

Waar we eerder via het Marokkaanse medium Le Matin vernamen dat Hakim Ziyech geen deel uitmaakte van 26-koppige selectie van Hervé Renard, kwam datzelfde medium gistermiddag met het verlossende bericht. De doorgaans goed ingevoerde site weet te vermelden dat de bondscoach definitief geen vervanger meer zal oproepen voor de geblesseerde Younès Belhanda. Ondanks zijn blessure zal de OGC Nice aanvaller naar alle waarschijnlijkheid gewoon mee afreizen naar Gabon, later op het toernooi (wellicht nog in de groepsfase) zou men nog gebruik kunnen maken van zijn diensten.

Met dit bericht, waar we met redelijke zekerheid van aan kunnen nemen dat het klopt, zijn definitief alle deuren gesloten voor een mogelijke deelname van Hakim Ziyech aan de Afrika Cup. Hoe spijtig het ook klinkt maar zoals het er nu naar uitziet, in combinatie met dat Renard een breuk met de bond probeert te forceren, zal Ziyech ook na het toernooi maar mondjesmaat in actie komen voor Marokko. Het land wat hij eerder nog verkoos boven het Nederlands elftal waar hij zeker ook goed in zou gedijen. 

Behalve Ziyech zullen dan ook andere onterechte achterblijvers zoals Achraf Lazaar, Omar El Kaddouri, Zouhair Feddal en Aziz Bouhaddouz zich moeten neerleggen bij de situatie. De komende weken zullen uitwijzen of deze bondscoach zijn dienstverband bij de FRMF waard is. Mocht Renard niet de halve finale behalen dan zou hij, naar de clausules in zijn contract, bondscoach af zijn bij de Leeuwen van de Atlas. 

De selectie reist morgen af naar het Emiratische El Ain waar ze zich zullen voorbereiden op het toernooi. Er wachten daar oefenduels tegen Iran en Finland, gedurende het trainingskamp zal de groep van 26 man worden teruggebracht naar 23. 

© Redactie 2016
marokko
hakim ziyech
herve renard
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
afrika cup
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?