Marokko verscherpt grenstoezicht bij Sebta en Melilla

marokko
3
27 dec '16
De Marokkaanse en Spaanse veiligheidsdiensten versterken de controle aan de grenzen van de steden Sebta en Melilla met de nadering van de nieuwjaarsviering.

Akhbar Al Yaoum meldt dat de Marokkaanse veiligheidsdiensten de patrouilles hebben opgevoerd om te voorkomen dat migranten profiteren van deze periode om illegaal de grenzen van de twee steden over te steken, zoals vorig jaar gebeurde.
200 migranten uit sub-Sahara Afrika lukte het toen om het metalen hek over te klimmen en de stad Sebta te bereiken, gebruikmakend van de onoplettendheid van de Spaanse en Marokkaanse veiligheidsdiensten. De krant meldt dat er extra beveiliging is ingezet bij bepaalde posities die beschouwd worden als "black spots" , deze worden vaak gebruikt als uitgangen door migranten die naar Spanje willen oversteken.

Deze operatie wordt uitgevoerd in samenwerking met de Spaanse Guardia Civil die verantwoordelijk is voor de controle van de grenzen van de twee enclaves.   Een Spaanse non-profit organisatie waarschuwt echter over mogelijke schendingen van de mensenrechten tegen de sub-Sahara migranten.

Akhbar Al Yaoum zei dat aan de Marokkaanse kant, de versterking van de grenscontrole als voornaamste doel heeft om een nieuwe menselijke tragedie in de Marokkaanse territoriale wateren te voorkomen, zoals recent in de buurt van Al Hoceima.

© Redactie 2016
marokko
sebta
melilla
grenstoezicht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?