Export Marokkaanse arganolie gaat komende 8 jaar verdrievoudigen

marokko
1
27 dec '16
Producten zullen enorm moeten gaan uitbreiden de komende jaren.

Arganolie is wereldwijd en dan vooral in Europa en in de Golflanden enorm populair. Volgens het Marokkaanse medium Hespress wat verslag doet van een onderzoek door de overheid, zal die populariteit de komende 8 jaar alleen maar gaan toenemen. Recordhoogtes worden er voorspeld, mocht de vraag zich blijven ontwikkelen zoals hij nu doet dan voorspelt men zelfs een verdrievoudiging. 

Arganolie is immens populair in de markt voor cosmetische producten en persoonlijke verzorging. Steeds meer en meer prijzen vooral Europese grote merken hun producten aan door het in combinatie te gebruiken met het gewilde goedje uit de omgeving van Marrakech en Essaouira. Waar het in Europa vooral in verzorgingsproducten gebruikt wordt, kent men in de Arabische landen en Marokko zelf vooral een culinaire toepassing. 

Volgens het onderzoek van de Marokkaanse overheid zullen de inkomsten uit arganolie in 2024 een recordhoogte bereiken van 22 miljard dirham. Jaarlijks wordt er zo'n 700 ton geproduceerd voor de export, deze hoeveelheid zal dan dus verdrievoudigen. 

© Redactie 2016
marokko
arganolie
marrakech
essaouira
export
record
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?