OFPPT en USAIDS openen Marokko's derde grote banencentrum in Casablanca

marokko
5
28 dec '16
Een project wat voor zowel werknemer als werkgever van toegevoegde waarde kan zijn.

In samenwerking tussen het OFPPT (centraal instituut wat zich bezigt met werkgelegenheid) en het Amerikaanse initiatief USAID (U.S. Agency for International Development) is er onlangs een nieuw banencentrum uit de grond gestampt in de economische hoofdstad Casablanca. Het betreft de derde in Marokko na de eerdere opening van de vestigingen in Marrakech en Tanger. Het centrum dient als plek voor de uitwisseling van ervaringen, het vergroten van netwerken en om overheidsbeleid te verbeteren. In algemene zin kan men stellen dat met dit centrum gepoogd wordt om jong professionals te ondersteunen in het betreden van de arbeidsmarkt.

Naar een persbericht van beide organisaties is dit centrum het resultaat van de nauwe samenwerking tussen het USAID en de Marokkaanse overheid. Praktisch gezien kunnen werkzoekende middels tal van activiteiten hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Zo worden er oriëntatietrainingen gegeven, sollicitanten klaargestoomd voor hun sollicitatiegesprekken en kan men tal van vaardigheden opdoen. 

Nadia Amrani, programmaontwikkelaar bij het USAID, zei tegenover Morocco World News het volgende: 'We zijn ervoor om vooral jongeren te helpen in het ontwikkelen van hun technische en niet-technische vaardigheden. Dit om hun kansen op die arbeidsmarkt te vergroten.'

Het USAID heeft naar verluidt zo'n 24 miljoen dollar gepompt in alle drie de banencentra. 

© Redactie 2016
marokko
ofppt
usaids
banen
werkgelegenheid
project
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?