Nog geen aanhoudingen na branden Culemborg

algemeen
18
30 dec '16
Het onderzoek naar de branden van woensdag in Culemborg heeft nog geen concrete resultaten opgeleverd.
 "Er is nog niemand aangehouden", aldus een woordvoerder van de politie Oost-Nederland donderdag. Hij kon verder weinig melden over het verloop van het onderzoek. Woensdagavond werden het voormalige zwembad De Meer en zes auto's door brand getroffen.

Het pand, waarin een moskee zou komen, werd door de brand verwoest. De politie bekijkt of er een verband is met de autobranden in de omgeving van het zwembad in dezelfde nacht.

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) heeft waarnemend burgemeester Kees Jan de Vet van Culemborg in een brief gevraagd de inzamelingsactie en het inzamelingsdoel van verschillende Nederlandse moskeeën te steunen. Zeven moskeeën in het land begonnen de actie en grijpen de vrijdagpreek aan om geld in te zamelen om zo 'de materiële schade iets te verzachten'.

Steun

"Alle steun is welkom omdat het toekomstige moskeegebouw in het voormalige zwembad nog niet verzekerd was. Wij vragen de gemeenschappen om de rust en kalmte te bewaren en moskeebesturen uit de rest van het land om alert te zijn met de jaarwisseling", aldus de RMMN. De Vet heeft donderdag toegezegd dat er genoeg politie op de been zal zijn.

Culemborg wordt al maanden geteisterd door autobranden. In april werd een verdachte aangehouden, maar die kwam na enige tijd weer op vrije voeten. Omdat de branden doorgingen toen hij vastzat, denkt de politie te maken hebben met meerdere brandstichters.
© ANP 2016
culemborg
brand
moskee
steun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
migranten
spoorwegongeval
genoa cfc
syrië
algerije
vn
moord
vrouwen
ayoub el kaabi
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam