Toekomstige regering: RNI en MP zeggen nee tegen Istiqlal (video)

marokko
2
30 dec '16
De RNI (National Rally of Independents) en de MP (Popular Movement) zijn categorisch tegen een regering die de Istiqlal partij zal includeren.

Dat is de boodschap die Aziz Akhannouch (RNI) en Mohand Laenser (MP) gisterenavond doorgaven aan Abdelilah Benkirane, het hoofd van de waarnemende regering.

Na een gezamenlijke vergadering zei de voorzitter van de RNI dat de vergadering positief was en dat een aantal zaken zijn besproken, vooral datgene die verband houden met de huidige crisis met Mauritanië vanwege een verklaring van het hoofd van de Istiqlal.

De twee partijleiders, voegde Akhannouch toe, brachten Benkirane op de hoogte van hun categorische weigering om een deel te nemen in een regering als die de Istiqlal zal includeren.

Aan het eind van de vergadering heeft Benkirane gevraagd om een deadline om de "andere partij"  (Istiqlal) te informeren over deze ontwikkelingen, meldt Lefr360.

"Maar er is een grote openheid in het proces van de onderhandelingen," concludeerde Akhannouch die zijn optimisme over de voortgang van het hele proces niet verbergt.© Redactie 2016
marokko
rni
mp
istiqlal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi