Buschauffeur gearresteerd in Marrakech voor achterlaten zieke passagier

marokko
3
30 dec '16
De politie in Marrakech maakte een einde aan de reis van een buschauffeur, die beschuldigd werd door zijn passagiers, voor het achterlaten van een ernstig zieke man aan de kant van de weg op een verlaten stuk.

De bestuurder van de bus, afkomstig uit Oujda en onderweg naar Agadir, werd gearresteerd door de politie bij het busstation in Marrakech om verhoord te worden over de zieke passagier die hij achterliet, meldt Al Ahdath vandaag.  

De passagiers, verontwaardigd over het onmenselijke gedrag van de bestuurder, vertelde de politie dat de verlaten passagier ziek was en ononderbroken moest braken, waarbij hij ook bloed op spuugde. Zij kwamen overeen dat zijn gezondheidstoestand dringende evacuatie vereiste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Alleen de bestuurder was het daar niet mee eens. 

Een paar kilometer van Settat en in een open verlaten gebied, vroeg hij de patiënt even de bus uit te gaan, maar in plaats van te wachten verliet hij snel de locatie, hierbij het protest negerend van de andere passagiers. De passagiers hebben aangegeven dat de zieke man is achtergelaten in een verlaten gebied waar het moeilijk voor hem is om hulp te vinden.

Hoe het nou met de zieke man is afgelopen is nog niet duidelijk. De krant maakt hier verder geen melding over.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
buschauffeur
zieke man
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?