Forbes: Marokko tweede beste land voor bedrijven in Afrika en Midden-Oosten

marokko
7
31 dec '16
Duidelijke cijfers voor investeerders wat betreft de kans op succes in Marokko!

Het vooraanstaande tijdschrift Forbes wat bekend is van haar lijstjes met de meest vermogende personen ter wereld en zo'n beetje alles wat met geld te maken heeft, kwam onlangs ook met een verrassende en positieve ranking voor Marokko. Forbes klasseerde het Noord-Afrikaanse land als tweede in de lijst voor beste landen voor bedrijven in Afrika en het Midden-Oosten. 

Als beginnend ondernemer of een al gelouterde die op zoek is naar uitbreiding is Marokko één van de interessante oorden waar je je kan vestigen, aldus het lijstje van Forbes. In het Midden-Oosten en Afrika voert de Verenigde Arabische Emiraten de lijst aan terwijl Marokko hen opvolgt. Volgens Forbes is deze klassering het resultaat van hoe Marokko heeft kunnen profiteren van de nabije ligging met Europa, de relatief lage arbeidskosten en de status van de economie die zeker als open markt te bestempelen is. 

Internationaal gezien staat Marokko op een respectabele 51e plek, dit in tegenstelling tot de lagere klassering van landen als Egypte (103), Algerije (131), Qatar (54) en Jordanië (71). Marokko gooit zulke hoge ogen vanwege het feit dat verschillende sectoren in de economie het buitengewoon goed doen, denk aan toerisme, luchtvaart, auto-industrie, fosfaatproductie en textiel. 

Wil men nog hoger eindigen dan zijn investeringen in de transportsector en vernieuwing van de industriële infrastructuur noodzakelijk om marktleider te gaan worden in Afrika. 

© Redactie 2016
marokko
forbes
economie
best
afrika
midden-oosten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?