Dodental aanslag Turkse nachtclub loopt op, ook Marokkaanse slachtoffers

buitenland
170
1 jan '17
De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu heeft meegedeeld dat er door de aanslag op nachtclub Reina in Istanbul ten minste 39 doden zijn gevallen, 69 mensen liggen in het ziekenhuis.

Vier zijn er slecht aan toe. Inmiddels zijn er 21 slachtoffers geïdentificeerd, van wie er vijftien of zestien uit het buitenland afkomstig zijn. De Marokkaanse ambassade in Ankara heeft bekend gemaakt dat er drie Marokkaanse gewonden zijn (waaronder twee zussen). Deze gewonden zijn licht gewond en worden behandeld, geen van hen is in kritieke toestand. Of er ook Marokkaanse doden zijn gevallen is nog niet bekend.

De politie is met man en macht op zoek naar de dader. Op weg naar binnen vermoordde die een politieman en een burger om vervolgens in het wilde weg om zich heen te schieten. De autoriteiten gaan uit van een terroristische actie. Veel is echter nog onduidelijk, zoals het motief. Sommige bezoekers van de club spraken van meer daders, van wie er zeker een verkleed was als kerstman, maar dat is niet bevestigd.

Reina is een populaire uitgaansgelegenheid voor zowel Turken als buitenlanders. Ooggetuigen zeggen dat er tijdens de jaarwisseling zo'n zevenhonderd bezoekers in de nachtclub waren. CNN Türk sprak van vijf- à zeshonderd aanwezigen.

De Amerikaanse president Barack Obama sprak vanaf zijn vakantieadres in Hawaii zijn medeleven uit en bood de Turkse regering hulp aan.

© ANP 2017
politie
minister van binnenlandse zaken
oud & nieuw
istanbul
uitgaansgelegenheid
nachtclub
hawaï
suleyman soylu
president
barack obama
ziekenhuis
cnn türk
regering
ministerie van binnenlandse zaken
politieagenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi