Belhanda en Tannane officieel uitgeschakeld voor Afrika Cup deelname (video)

marokko
6
1 jan '17
Het houdt niet op, niet vanzelf...

De spreekwoordelijke ziekenboeg begint langzamerhand wel erg vol te raken bij het Marokkaanse elftal. De bond maakte zojuist bekende, bij monde van bondsarts Abderrazzak Hifti, dat zowel Younes Belhanda als Ousamma Tannane definitief niet meer zullen deelnamen aan de komende Afrika Cup in Gabon. 

Belhanda die door bondscoach Hervé Renard verkozen werd boven de komst van Hakim Ziyech, kwam zoals bekend al met een blessure het trainingskamp in de Emiraten binnen. Na overleg met de medische staf bij zijn club OGC Nice wou men toch zijn fysieke gesteldheid controleren bij het Marokkaans elftal. Daaruit kwam naar voren dat Belhanda, met de teenblessure die hij nu heeft, onmogelijk kan deelnemen aan de voorbereiding en daarmee dus ook aan de Afrika Cup.

In het geval van Tannane reisde ook hij af naar de Emiraten met een blessure. Om precies te zijn een heupblessure die hem na één keer trainen met de selectie zwaarder bleek te vallen dan gedacht. Na onderzoeken door de medische staf is ook voor Tannane vastgesteld dat men geen gebruik kan gaan maken van zijn diensten. Voor hem is FC St. Pauli spits Aziz Bouhaddouz inmiddels opgeroepen, hij bracht zijn vakantie toevallig al door in Dubai en kan zodoende snel aansluiten. 

Bekijk hieronder de officiele verklaring van dokter Abderrazzak Hifti:

© Redactie 2017
marokko
ousamma tannane
aziz bouhaddouz
afrika cup
blessure
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?