Renard kan nog tot 4 januari beroep doen op naar Portugal afgereisde Ziyech

marokko
5
2 jan '17
Ziyech stapte vanochtend met Ajax in 't vliegtuig naar Portugal, één telefoontje kan daar verandering in brengen.

Dat Hakim Ziyech met Ajax op trainingskamp is inmiddels een feit, echter bestaat voor de keuzeheer van de Atlas Leeuwen altijd nog de mogelijkheid beroep op hem te doen. Hervé Renard heeft namelijk nog tot uiterlijk 4 januari, woensdag, om zijn definitieve lijstje met 23 namen door te geven aan de Afrikaanse voetbalbond CAF.

Met het vertrek van Younès Belhanda, die na wat medische checks door de medische staf van Marokko toch niet bruikbaar bleek, lijkt de weg vrijgemaakt voor de komst van Ziyech. Immers Renard gaf bij de publicatie van zijn voorselectie aan Ziyech thuis te hebben gelaten vanwege het kwaliteitsverschil tussen hem en Belhanda. Daarnaast zou Ziyech ook moeite hebben met een plaats op de reservebank. En laat dat nou niet meer het geval zijn als Renard met twee aanvallende middenvelders gaat spelen. 

De Marokkaanse voetbalbond heeft na het communiceren van het vertrek van Tannane en Belhanda tot op het moment nog geen uitlatingen gedaan over een mogelijke vervanger: wegvallen van Tannane is inmiddels alweer opgevangen door de komst van FC St. Pauli spits Aziz Bouhaddouz. De tijd zal het leren...

© Redactie 2017
marokko
hakim ziyech
hervé renard
afrika cup
ajax
trainingskamp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?