B-speler LOSC Lille Mendyl apetrots op oproep Marokko voor Afrika Cup (video)

marokko
2
3 jan '17
Één van de opvallende namen o.a. uit Renard's selectie.

Hamza Mendyl's voetbalcarrière zit momenteel in een stroomversnelling, althans z'n carrière als Marokkaans-international dan. De nog maar 19-jarige back van LOSC Lille gaat hoogstwaarschijnlijk meteen minuten maken in de eindronde van de Afrika Cup deze maand. En dat terwijl hij nog geen enkele minuut heeft gemaakt in de hoofdmacht van zijn werkgever. Vooralsnog zit Mendyl hoofdzakelijk in de wedstrijdselecties van 't tweede elftal van Lille en mocht hij maar één keer deel uitmaken van de wedstrijdselectie van 't eerste (0 minuten, red. uitwedstrijd tegen Olympique Marseille).

Desalniettemin koos Renard er toch voor om de vleugelverdediger op te roepen en is de kans groot dat hij onderdeel is van de definitieve selectie van 23 namen die de oefenmeester morgen zal moeten doorgeven aan de Afrikaanse voetbalbond CAF. 

Maar ondanks dit sportief mindere aspect heeft Mendyl wel kunnen overtuigen bij de Fransen. Hij is namelijk opgepikt uit de prestigieuze voetbalacademie Mohamed VI, dezelfde waaruit Málaga CF-spits Youssef En-Nesyri (ook opgeroepen voor Afrika Cup) voortkwam. 

Het moet een jongensdroom zijn voor de half-Marokkaanse, half-Ivoriaanse Mendyl en dat beeld laat hij ook doorschemeren in 't volgende interview wat de Marokkaanse voetbalbond onlangs bij hem afnam:

© Redactie 2017
marokko
hamza mendyl
losc lille
hervé renard
afrika cup
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi