30 maanden cel voor Amerikaan die Marokkaanse seksueel misbruikte in Rabat

marokko
9
5 jan '17
Een Amerikaanse rechter in Columbia veroordeelde gisteren de echtgenoot van een Amerikaanse diplomaat in Rabat tot 30 maanden gevangenisstraf voor seksueel misbruik van een Marokkaanse huishoudster.

Labib Chammas, de echtgenoot van een voormalige hooggeplaatste Amerikaanse diplomaat in Rabat (Judith Chammas), werd gisteren veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf voor seksueel misbruik van een Marokkaanse huishoudster in dienst van de Amerikaanse residentie.   Dit werd beslist door de rechtbank in Columbia en het vonnis werd vergezeld met een boete van $15.000. Daarnaast wordt Labib Chammas, nu 65 jaar oud, geregistreerd als een zedendelinquent voor 15 jaar, meldt Lefr360.

De feiten gaan terug naar de periode 2010-2013 toen, volgens de beschuldiging, Labib Chammas het slachtoffer dwong zijn genitaliën te masseren en dwong tot orale seks. De Marokkaanse huishoudster, die al 16 jaar deze positie vervulde, werd bedreigd met ontslag als zij er ooit met iemand over zou spreken.   In oktober vorig jaar sloot Labib Chammas een deal met de aanklager en pleitte schuldig aan aanranding.

© Redactie 2017
marokko
rabat
amerikaan
seksueel misbruik
huishoudster
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?