Turkse presentatrice zegt sorry tegen Marokkanen (video)

marokko
7
5 jan '17
De Turkse presentatrice die onlangs uit haalde naar Marokko en haar burgers heeft zich gisterenavond verontschuldigd.

Naar aanleiding van de negatieve feedback die ze ontving van Marokkanen voor haar harde kritiek op de bruiloft van de beroemde Turkse acteur Murat Yildirim en de voormalig Miss Marokko Imane Al Bani, verscheen de presentatrice weer in de Turkse tv-show 'Söylemezsem Olmaz' en uitte zij daar haar "verontschuldiging aan Marokkanen, één voor één".

De presentatrice beledigde eerder een hoop Marokkanen door de bruiloft van de Turkse acteur, Murat Yildirim, en voormalig Miss Marokko, Imane Al Bani, “te Marokkaans” te noemen. In een vervolguitzending ging ze nog een stapje verder met opmerkingen als “Waarom toon je de Marokkaanse cultuur van 's morgens tot' s avonds? Een land [Marokko] die niet eens door de Afrikaanse Unie wordt goedgekeurd, die Afrika niet eens wil accepteren” en “Ik vond de bruiloft niet leuk! En ga weg van mijn website. Jullie hebben me hele website gevuld met Marokkaans gevloek, ga weg! Wat nou Marokkaans…ga je bruiloft dan in Marokko doen!”.

De opmerkingen van de presentatrice leidde tot grote verontwaardiging onder Marokkanen, die haar kritiek over de bruiloft en de opmerkingen over Marokko niet konden waarderen. Marokkanen gebruikten social media platforms om haar van commentaar te voorzien, tot grote woede van de Turkse presentatrice.

Gisterenavond echter bood de Turkse presentatrice haar verontschuldigingen aan.

Terwijl zij haar verontschuldigingen uitte, beweerde ze dat ze "niet van plan was om hen [Marokkanen] te beledigen", opmerkend dat ze "alleen Yildirim's bruiloft bekritiseerde".

"Ik wilde simpelweg gewoon Yildrim zijn huwelijk zien vieren in Turkije in overeenstemming met de Turkse rituelen," vervolgde ze. "Hij zal ook een andere bruiloft in Marokko vieren. Hij kan het dan in overeenstemming met de Marokkaanse rituelen vieren".

"Ik verontschuldig mij als ik je heb beledigd" sloot de presentatrice af. "We sluiten de show af door te zeggen 'We love Marokko'",'voegde één van haar collega's toe.

De video is Turks gesproken en Arabisch ondertiteld:

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=TbtG-ZpiKlo

© Redactie 2017
marokko
turkse presentratice
verontschuldigingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?