Marktmenigte Khemisset pakt kalfdieven eigenhandig aan

marokko
5
5 jan '17
Eigen rechter spelen is in Marokko soms een algemeen begrip.

Dat in Marokko dieven gestraft worden nog voordat ze voor de rechter verschijnen is algemeen bekend, maar in een dorpje nabij Khemisset werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Volgens het Marokkaanse medium Al Akhbar werd een drietal wat zich schuldig had gemaakt aan de diefstal van een kalfje hardhandig aangepakt. Met nota bene een gehuurde auto wilden ze hun slag slaan op de boerenmarkt. 

Aanvankelijk leek dit ook te lukken totdat de eigenaar van de kalveren achter de diefstal kwam en alarm sloeg. Hij sommeerde alle beveiligers (en familieleden en bekenden) de in- en uitgangen van de markt af te sluiten. Zodoende kon men de verdachten al gauw in de kraag vatten en hier droegen dan ook honderden marktbezoekers en verkopers hun steentje aan bij. 

Gehavend, bebloed en onder de blauwe plekken werden twee daders overhandigd aan de lokale autoriteiten, één dader wist te ontsnappen. De gehuurde auto werd door de menigte in een nabij gelegen ravijn gegooid. Na een kortdurig verblijf in het ziekenhuis konden de daders meegenomen worden naar de cel. Momenteel zijn ze in afwachting van het gerechtelijk vonnis wat over hen zal worden uitgesproken. 

© Redactie 2017
marokko
khemisset
markt
kalf
dieven
aangepakt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?