Politie verhindert sit-in in Al Hoceima

marokko
176
5 jan '17
De politie verhinderde gisteravond de organisatie van een sit-in in Al Hoceima aan het karakteristieke plein van de stad. Voor het eerst, na bijna drie maanden van vreedzame coëxistentie tussen de overheid en de demonstranten.

Al Hoceima had gisteren een zware nacht. De politie verdreef demonstranten aan de voorkant van het "Place des Martyrs" (perki). De oorsprong van deze spanning was het initiatief van de autoriteiten om barrières op te zetten op specifiek deze plaats in afwachting van een beurs, meldt yabiladi vandaag.

De demonstranten waren van mening dat de autoriteiten deze specifieke plaats alleen hadden gekozen om hen te beroven van hun belangrijkste plaats van protest. Uitspraken toegeschreven aan een ambtenaar van de Kamer van Koophandel, waarbij ontkent werd dat er voorbereidingen op dit plein waren voor een beurs , leek de organisatoren te bevestigen in hun vermoedens.

De verhindering van de sit-in in Al Hoceima bereikte al snel de naburige kleine steden, waardoor ook daar tientallen demonstranten de straat op gingen, met name in Imzouren en Boukidarne. Zij waren wel in staat om een sit-in te houden zonder enige reactie van de kant van de politie.

De dood van Mouhcine Fikri, op 28 oktober in Al Hoceima, staat niet meer in het middelpunt van de eisen van de demonstranten. Sociale en politieke eisen hebben momenteel voorrang gekregen over de noodzaak om de omstandigheden van de dood van de vishandelaar te verduidelijken.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
demonstantie
sit-in
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?