Marokko sluit de scholen van Fethullah Gülen

marokko
12
5 jan '17
De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om alle vestigingen van de Mohamed Al-Fatih schoolgroep, gekoppeld aan Fethullah Gülen, te sluiten voor het niet-naleven van de nationale wetten voor onderwijs.

Een vandaag uitgegeven verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat het onderzoek naar de scholen van de Mohamed Al-Fatih groep, gekoppeld aan de Turkse Fethullah Gülen, hebben aangetoond dat deze instellingen gebruik maken van het onderwijs voor "de verspreiding van de ideologie van deze groep en dit is in strijd met de principes van het Marokkaanse educatieve en religieuze systeem".

De verklaring benadrukt dat "geconfronteerd met het feit dat de waarschuwingen van het ministerie van Onderwijs naar de verantwoordelijken voor deze instellingen niet werden gerespecteerd, werd besloten om alle scholen die behoren tot de genoemde groep te sluiten binnen een termijn van één maand te rekenen vanaf donderdag 5 januari".

De scholengroep "Al-Fatih" is in Marokko opgericht in 1994. Het heeft een totaal aantal van acht scholen in de grote steden van het Koninkrijk. Casablanca herbergt 3 vestigingen, El Jadida heeft 2 vestigingen en Tanger, Tetouan en Fes hebben elk 1 vestiging. 

© Redactie 2017
marokko
fethullah gulen
al-fatih
scholen
sluiten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?