Schrijnend tekort aan onderwijsinspecteurs in regio Tanger-Asilah

marokko
0
6 jan '17
Sommige scholen hebben maar liefst 10 jaar lang geen onderwijsinspecteur gezien!

In de regio Tanger-Asilah valt er nog veel winst te behalen als het om de verbetering van het onderwijs gaat. Recentelijk onderzoek door zowel het ministerie van Onderwijs als door het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum wees uit dat er een alarmerend tekort is aan onderwijsinspecteurs. Op 5000 docenten in totaal zouden slechts 35 inspecteurs zijn gezet de afgelopen jaren, gevolg hiervan is dat verschillende onderwijsinstellingen gedurende 10 jaar geen onderwijsinspecteur over de vloer hebben gehad. 

Het tekort komt onder de meer door de sluiting van het opleidingscentrum voor de inspecteurs. Voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs ontstond er door de jaren heen een steeds lagere bezetting. Één van de nadelige gevolgen, los van het controleren van de standaard wet- en regelgeving, is dat lang niet alle onderwijzers in de regio op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. 

Dit punt staat dan ook hoog op de agenda als het gaat om het opstellen van de speerpunten voor de periode 2015-2030. Volgens het medium worden daar nu al de nodige voorbereidingen voor getroffen. 

© Redactie 2017
marokko
onderwijs
inspectie
ministerie
tekort
tanger
asilah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?