Amrabat out, Boufal onzeker en Renard wil minimaal in kwartfinale geraken

marokko
1
6 jan '17
Een iets lagere ambitie dan de clausule in Renard's contract.

Een speler die naar het trainingskamp van 't Marokkaanse elftal in de Emiraten afreist gaat niet per definitie mee naar Gabon, zo bleek afgelopen week. Younès Belhanda, Oussama Tannane en nu ook Nordin Amrabat, waar al reeds van bekend was dat ze te kampen hadden met blessures, reisden enkel en alleen af om het medisch rapport van hun clubs te laten checken door de medische staf van de Marokkaanse voetbalbond. 

Definitief is nu, zoals de Marokkaanse voetbalbond gisteren bekend maakte via de officiële kanalen, dat Amrabat het toernooi mist en Omar El Kaddouri van SSC Napoli zijn vervanger is. Over de nog altijd niet aangekomen Sofiane Boufal is nog geen duidelijke mededeling gedaan. De aanvaller van Southampton zou naar verluidt vandaag aan kunnen komen in de Emiraten waarna hij verder onderzocht wordt. 

Het is dus nog mogelijk dat ook voor Boufal de Afrika Cup te vroeg komt, de vraag is dan hoe Renard zal acteren op 't wegvallen van een dergelijke kwaliteitsspeler. In de persconferentie liet de keuzeheer van de Atlas Leeuwen zich uit over zijn doelstelling met 't Marokkaanse elftal op het toernooi, de omstandigheden van het trainingskamp en zijn personele bezetting op de posities. Check hieronder de persconferentie (Frans gesproken, niet ondertiteld):

Zojuist werd bekend dat 't Marokkaanse elftal vandaag geen oefenduel zal afwerken tegen een Emiratische club. De selectie zal achter gesloten deuren trainen. 

Het enige oefenduel wat voor nu overeind blijft is die tegen Finland. Deze staat gepland voor maandag 9 januari, 15:00 uur Nederlandse tijd.

© Redactieè 2017
marokko
hervé renard
nordin amrabat
sofiane boufal
afrika cup
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi