Marokkaanse politieagenten krijgen nieuw uniform

marokko
10
6 jan '17
Marokkaanse politieagenten zullen vanaf woensdag officieel hun nieuwe uniformen dragen.

Tijdens de viering van de 60ste verjaardag van de oprichting van de Marokkaanse politie (afgelopen mei), introduceerde de Directie van de Nationale Veiligheid (DGSN) het nieuwe uniform, opmerkend dat het meer modern, praktisch en in overeenstemming met de normen van de DGSN zal zijn.


Al Massae bracht dit nieuws en citeerde een officiële bron: "De DGSN leverde de agenten hun nieuwe uniformen in coördinatie met de administratieve diensten van de politie in heel Marokko". Al Massae merkte op dat de nieuwe uniformen meer dan 40 miljoen dirham kosten.

Deze update volgt de strategie en de visie van het hoofd van de DGSN, Abdellatif Hammouchi, om het imago en de effectiviteit van de Marokkaanse politie te verbeteren.


Sinds zijn benoeming door koning Mohammed VI in 2015, heeft Hammouchi veel veranderingen in de politie sector gemaakt. Hij slaagde erin om een strategisch plan op te stellen voor de handhaving van vrede en veiligheid in het land en heeft vele hervormingen geïntroduceerd die erop gericht zijn de prestaties van de Marokkaanse politie te verbeteren.

De DGSN vernieuwde en versterkte onlangs de vloot van de politie met een nieuw logo en een vernieuwd design en kleuren, om de aandacht van de burgers te trekken.


Photocredit: Moroccoworldnews


© Redactie 2017
marokko
politie
uniform
nieuw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?