Verbreding snelweg Casablanca-Berrechid in de maak komende jaren.

marokko
2
6 jan '17
Extra capaciteit krijgt de verbinding tussen Casablanca en Berrechid.

Volgens het gerenommeerde Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum zit er een verbreding aan te komen voor het stuk snelweg tussen Berrechid en Casablanca. De instantie die hierover gaat (ADM), Marokko's nationale autosnelwegen bureau, zou al om de tafel hebben gezeten met respectievelijk de minister van Verkeer en Transport en die van het departement Financiën. Het project wordt uitgestrekt over een aantal jaren.

Tegenover het medium Telquel vertelt de directeur van ADM het volgende over het begin van de werkzaamheden: 'De constructie die gepaard gaat met de verbreding, daar zullen we naar verwachting dit kalenderjaar nog mee beginnen. We praten momenteel met 10 mogelijke aannemers, mochten we tot een overeenkomst komen dan zal het enkele jaren duren voordat de verbreding een feit is.'

Voor de kortere periode concentreert het ADM zich op het moderniseren en digitaliseren van het tolsysteem op de Marokkaanse snelwegen. Dit wordt gedaan in samenwerking met de Franse specialist op dit gebied, Vinci. 
 

© Redactie 2017
marokko
casablanca
berrechid
snelweg
verbreding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?