Labyad: 'Kon naar mooie clubs in het buitenland, maar wilde persé terug naar Nederland'

marokko
2
7 jan '17
Alweer de vierde Marokkaan op de loonlijst voor 't eerste elftal bij de Domstedelingen!

Zakaria Labyad is terug naar waar het allemaal begon. Als PSV-jeugdexponent brak hij door bij de Eindhovenaren, zo goed zelfs dat clubs uit binnen- en buitenland en niet de minste overigens, zich wilden versterken met de toen maar 19-jarige aanvallende middenvelder. Labyad kon het aanbod van de Portugese gigant Sporting Lissabon niet afslaan en tekende zijn contract in de Portugese hoofdstad. Dat Portugese avontuur liep niet bepaald uit op een succes, na 27 wedstrijden in 't eerste (alle competities; 3 doelpunten en 3 assists) stalde Lissabon haar contractspeler tijdelijk bij Vitesse. 

Daar kwam Labyad tot redelijke cijfers waarna hij na 1,5 seizoen waar terug moest keren bij zijn werkgever. In de voorbereiding werd al gauw duidelijk dat de international geen rol meer zou hebben in het eerste elftal. Na een mislukte verhuur bij Fulham keerde de middenvelder weer terug waarna de situatie zo schrijnend werd dat men van beide kanten besloot de arbeidsovereenkomst op te heffen. Na een aantal maanden clubloos te zijn geweest zag FC Utrecht een buitenkansje in Labyad en bond het zich voor maar liefst 3,5 seizoen aan de ex-PSV'er. 

Tegenover FOX Sports laat Labyad weten diverse opties voor handen te hebben gehad, echter woog zijn verlangen om terug te keren naar Nederland net wat zwaarder en bood FC Utrecht uitkomst. De trainer van de Domstedelingen, Erik Ten Hag, liet weten Labyad offensief te gaan gebruiken voor het middenveld. Gezien Nacer Barazite op de nominatie staat voor een vertrek zou Labyad op den duur zijn rol over kunnen nemen. Mocht Barazite niet vertrekken deze winter dan telt de eerste selectie van FC Utrecht maar liefst vier Marokkaanse spelers: Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat en Nacer Barazite en Labyad!

Check het volledige interview van FOX Sports via de volgende link (wel account aanmaken nodig): http://www.foxsports.nl/video/ten-hag-verwacht-veel-van-vertrouwde-gezichten/

© Redactie 2017
marokko
zakaria labyad
fc utrecht
transfer
sporting lissabon
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?