Belgisch radiostation: 'Marokko nummer één toeristische bestemming in Afrika'

marokko
5
7 jan '17
En niet alleen het Belgische radiostation komt met zulke mooie cijfers voor Marokko's toerisme sector!

De cijfers liegen er niet om, meerdere instanties, kanalen en onderzoeken hebben uitgewezen dat toerisme in Marokko de afgelopen jaren booming business is geworden. Onder meer het Belgische radiostation RTBF kwam tot deze conclusie, het land zou het populairste zijn van allemaal in Afrika. Tegen 't einde van november zou maar liefst 5,8 miljard dollar zijn binnengehengeld in de sector wat erop neer komt dat Marokko het meeste bezocht is afgelopen kalenderjaar.

Tevens noemt het radiostation en dat wordt ook nog eens bevestigd door de zender CNN dat Marrakech één van de meest populaire steden van het land is en dat het de beste 'street food' van de wereld had in 2016. De internationale zender National Geographic klasseerde het land als zevende mondiaal voor de landen die je bezocht moet hebben in 2017, Tripadvisor deed daar nog een schepje bovenop en plaatste het land op de derde plek wereldwijd. 

De algemeen directeur van het nationale bureau voor toerisme, Abderrafie Zouitene, laat deze populariteit terug zijn in cijfers. Tegenover het blad Inspirations Eco zegt hij het volgende: 'Een paar jaar geleden ontvingen we maandelijks nog maar zo'n 1.000 toeristen uit China, dit aantal is inmiddels alweer opgelopen tot 6.000.  

Dat Marokko het zo goed doet in deze sector is onder meer te danken aan de weg die het heeft ingeslagen als het om de aanbouw van hotels gaat. Momenteel lopen er maar liefst 52 projecten voor nieuwe locaties. 

© Redactie 2017
marokko
toerisme
onderzoek
radiostation
afrika
sector
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?