Marokko investeert 750 miljoen dirham in de aankoop van medische apparatuur

buitenland
1
9 jan '17
Het ministerie van Volksgezondheid heeft zojuist een contract getekend voor de aanschaf van o.a. 1200 scanners, radio's en andere medische apparatuur.
Provinciale ziekenhuizen en 12 medische centra onder toezicht van het ministerie van Volksgezondheid zullen naar verwachting enkele honderden nieuwe medische apparatuur ontvangen in de nabije toekomst. De bestelling is geplaatst om het gebrek aan medische apparatuur te compenseren welke door de ziekenhuizen zijn geregistreerd, meldt de krant Assabah vandaag.

Volgens een bron in de krant Assabah, was een speciale commissie van de toezichthoudende afdeling verantwoordelijk voor het inschatten van de werkelijke behoeften voor medische apparatuur in bepaalde ziekenhuizen, rekening houdend met het aantal patiënten die deze instellingen verzorgen.

De door het ministerie van Volksgezondheid gesloten overeenkomst heeft betrekking op onder andere de aankoop van 90 röntgenapparaten, 23 scanners, 100 echografische apparatuur en 86 mammografie apparatuur. Er worden ook 23 mobiele radio's aangeschaft voor noodgevallen.

Assabah meldt ook dat deze apparatuur aan verschillende medische instellingen volgens een reeds gevestigd schema zal worden toegewezen. De aankoop van deze medische apparatuur moet de wachttijd verkorten voor medische onderzoeken van patiënten. 

© Redactie 2017
marokko
medische apparatuur
investering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
afrika cup 2021
mauritanië
israël
islamic jihad
gazastrook
palestina
rabat
caf
racisme
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi