Ministerraad, onder voorzitterschap van Mohammed VI, 24 uur uitgesteld

marokko
4
9 jan '17
De ministerraad, onder voorzitterschap van koning Mohammed VI, die vandaag bijeen zou komen is naar verluidt uitgesteld tot morgen.

Volgens medias24 is dit uitstel ontstaan als een direct gevolg van de vertraging bij de vorming van de coalitieregering. Abdelilah Benkirane kondigde gisteren aan dat "de beraadslagingen met Aziz Akhannouch, secretaris-generaal van de RNI, en Mohand Laenser,  secretaris-generaal Volksbeweging (MP), voorbij zijn". 

De ministerraad zou naar verluidt gaan over de voorbereiding van Marokko's terugkeer naar de Afrikaanse Unie naar aanleiding van het formele verzoek van de Koning om zich daar weer bij te voegen.

Gedurende 2016 bracht Koning Mohammed VI bezoeken aan veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, Madagascar, Nigeria en Tanzania om een nieuwe impuls te geven aan het herstel van Marokko's plaats in de pan-Afrikaanse organisatie na Marokko's eerdere terugtrekking in 1984. Deze beslissing werd destijds gevoed door de Afrikaanse Unie's publieke acceptatie van de zelfbenoemde SADR  als een volwaardig lidstaat.


© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
ministerraad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?