Frankrijk klaagt Marokkaans ambtenaar aan voor valse overlijdensakte van zoon

marokko
1
10 jan '17
Dit is wel een heel bizar verhaal.

Een hoge Marokkaanse ambtenaar wordt door de Franse rechter beschuldigd van het overhandigen van vervalste officiële documenten van de zelfmoord van zijn zoon, betrokken bij een moordzaak in Parijs.

Volgens Assabah slaagde de zoon van deze ambtenaar erin om Frankrijk te verlaten, en hierdoor te ontsnappen aan een juridische vervolging wegens moord. De verdachte doodde zijn vriend na een ruzie over het eigendom van een hond.

Het Franse tijdschrift Le Point en de krant Le Parisien onthulde de identiteit van de Marokkaanse ambtenaar en de details van deze affaire. De Franse pers meldt dat de ambtenaar zijn zoon in Marokko had verwelkomd en officiële documenten vervalste die verklaarden dat hij was overleden.

Het hele verhaal begon te rollen in juli 2011 toen de vrouw van de ambtenaar en haar twee zonen de overlijdensakte (opgesteld in Marokko) overhandigde aan de Franse opsporingsdienst en het verhaal verzonnen dat hun zoon en broer zelfmoord had gepleegd doordat hij berouw had voor de moord op zijn vriend in Parijs. Het doel hiervan was om te voorkomen dat een internationaal opsporingsbericht voor de verdachte werd uitgegeven.    Het tijdschrift Le Point meldde ook dat door opnames van telefoongesprekken van de familie men in staat was om de rol van de vader te ontmaskeren in de vervalsing van de officiële documenten.




Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2017
marokko
frankrijk
vervalsing
overlijdensakte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?