Koning Mohammed VI geeft morgen startsein voor zes projecten in Ben Guerir

buitenland
6
10 jan '17
Alweer het vierde bezoek in acht jaar van de koning!
De vorst is geen onbekende in Ben Guerir, eerder in 2012 meest recentelijk, deed de vorst het plaatsje al aan. Toentertijd voor verschillende kleine projecten, is er morgen de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de start van maar liefst zes projecten, aldus het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum. 

De twee grote projecten betreffen de opening van de polytechnische Mohamed VI universiteit enerzijds en de inauguratie van een instituut voor zonne- en duurzame energie anderzijds. Van de universiteit is bekend dat het een capaciteit zal hebben voor maar liefst 4.000 studenten. Het energie-instituut daarentegen gaat zich in de toekomst samen met het ministerie voor Energie en Mijnbouw neerleggen op grootschalige onderzoeken naar duurzame energiebronnen voor het land. 

Verder wordt er nog een viertal andere projecten ingewijd door de vorst. Het zou volgens Akhbar Al Yaoum gaan om verschillende activiteiten die een sociaal-maatschappelijke functie moeten gaan vervullen voor vrouwen. Zo zouden onder meer een sportcomplex en ontmoetingsplek voor vrouwen op het programma staan. 
marokko
koning mohammed vi
ben guerir
projecten
startsein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
migranten
spoorwegongeval
genoa cfc
syrië
algerije
vn
moord
vrouwen
ayoub el kaabi
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam