Marokkaanse Shaikh tart boerkaverbod door ze gratis weg te geven

marokko
90
12 jan '17
Te midden van de groeiende controverse over het besluit van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de verkoop en de productie van de boerka in Marokko te verbieden, heeft de Marokkaanse Shaikh Abdelhamid Abounaim publiekelijk gezegd dit verbod te trotseren.

 "Ik ga de boerka gratis weggeven bij mijn huis of ik huur een winkel om ze te verkopen", zei hij.

In een live video geplaatst op zijn officiële Facebook-pagina reageert Abounaim boos op het besluit van het ministerie en toont zijn vastberadenheid en zijn bereidheid "om zijn huis in te zetten als een boerkawinkel om de moslims te bedekken", meldt Moroccoworldnews.

Abounaim maakt duidelijk dat hij niet bang voor de gevolgen van zijn verzet, omdat het boerkaverbod door ambtenaren, die hij labelt als "ketters",  in werking is gezet. Hij voegde daaraan toe dat de enige mens die zijn eerbied waardig is de "Sultan" van Marokko is, hiermee verwijzend naar Koning Mohammed VI.

"Volgens de wet, is de Sultan de enige die heiligheid en gehoorzaamheid verdient. De anderen zijn verraders en criminelen. Zij hebben het land en de mensen corrupt gemaakt", voegde Abounaim toe.

Abounaim stelt dat, terwijl wetenschappers debatteren over de vraag of het dragen van de boerka verplicht of vrijwillig is en anderen het degraderen naar de status van een rage, de boerka's legitimiteit intact blijft.

Abounaim eindigt zijn waarnemingen door te verklaren dat "de beslissing een Illuminati plan is", en hij doet een beroep op de producenten en verkopers van de boerka "om niet te voldoen aan de bevelen van het ministerie".

De facebook video is hier terug te kijken.

© Redactie 2017
marokko
boerkaverbod
ministerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?