Buschauffeur van ongeval in Agadir doorverwezen naar onderzoeksrechter

marokko
0
12 jan '17
De bestuurder van de bus, die afgelopen zaterdag in brand vloog na een ongeval in de buurt van Agadir, is doorverwezen naar de onderzoeksrechter in Agadir.

De doorverwijzing volgt na een verklaring uitgegeven door de rechtbank, waarin staat dat "de bestuurder zijn mobiele telefoon in totaal 54 keer heeft gebruikt, terwijl hij aan het rijden was".

Er is ontdekt dat tijdens de vroege ochtenduren tussen 00:00-2:12 uur, de tijdsperiode van het ongeval,  hij zijn mobiele telefoon maar liefst 14 keer heeft gebruikt tijdens het rijden van de bus, meldt Moroccoworldnews.

De verklaring van de rechtbank legde uit dat "de verwijzing deel uit maakt van het onderzoek naar de bestuurder voor het niet nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen tijdens de reis en het veroorzaken van een verkeersongeval, resulterend in de dood van passagiers".
11 mensen zijn overleden en verbrand en 22 anderen raakten gewond toen de bus in brand vloog na een botsing met een vrachtwagen op de snelweg, op slechts 41km buiten Agadir. De bus was op weg naar Tafrouat.

Koning Mohammed VI bezocht het bed van één van de gewonden in het Mohammed VI Universiteitsziekenhuis in Marrakech. De Koning heeft besloten de begrafeniskosten te betalen voor alle slachtoffers, in aanvulling op de kosten van de gezondheidszorg voor de gewonden.

© Redactie 2017
marokko
busongeval
agadir
buschauffeur
onderzoeksrechter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?