Slachtoffer schietpartij 31-jarige Utrechter

algemeen
138
12 jan '17
Het slachtoffer dat in de nacht van woensdag op donderdag overleed na een schietpartij in Utrecht is een 31-jarige man uit die plaats.

Dat meldt de politie donderdag. Buurtbewoners hoorden rond 01.45 uur schoten op de Faustdreef en waarschuwden de politie.

Toen agenten arriveerden, was de man die in het portiek van een flat lag al overleden. Elders in de wijk, aan de Pallas Athenedreef, brandde rond het tijdstip van de schietpartij een auto uit. De politie gaat uit van brandstichting. De recherche onderzoekt wie de daders zijn en of de auto betrokken is bij het schietincident. In beide zaken zijn nog geen verdachten aangehouden.

Volgens plaatselijke media is de man die is doodgeschoten het slachtoffer van een liquidatie. "Daar kunnen we niets over zeggen", aldus een politiewoordvoerster. "Dat is te vroeg en te voorbarig. We zijn een groot onderzoek begonnen en ook dit maakt daar deel van uit". Ze noemt het opvallend dat kort na de schietpartij in dezelfde wijk een auto is uitgebrand. "Het kan toeval zijn, maar er kan ook zeker een verband zijn."

© ANP 2017
utrecht
schietpartij
slachtoffer
liquidatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi