Nieuwe politie uniformen in Marokko zijn 40% goedkoper dan de oude

marokko
11
13 jan '17
Het directoraat-generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft de kosten van de nieuwe uniformen verduidelijkt. In totaal kosten de nieuwe outfits 40% minder in vergelijking met de oude.

De kosten van de nieuwe politie uniformen daalde met 37% in vergelijking met de oude en met 40% als de accessoires zijn inbegrepen. Dit is wat het directoraat-generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) zojuist heeft gespecificeerd als reactie op speculaties over de kosten van deze uniformen die sinds gisteren (11 januari) gedragen worden. 

De DGSN, die aangeeft transparant te handelen, geeft zelfs een paar kleine details over de kosten van de operatie, meldt Lefr360. 

De gebruikte stof kost minder dan 43%, de shirts (zomer en winter) zijn 38% goedkoper, de broek en de jas zagen hun kosten dalen met 12%. 

De grootste besparing werd gemaakt op de kosten van de motorfiets uniformen met maar liefst 73%, terwijl de schoenen in prijs zijn verlaagd met 19,5%. 

De DGSN geeft aan dat deze uniformen voldoen aan de internationale normen en, in aanvulling op comfort, de politie mannen en vrouwen hun taken laten uitvoeren in betere omstandigheden. 

Ten slotte wijst de DGSN erop dat dit de eerste grote verandering van de politie uniformen is, en dat tijdens een eerdere wijziging in maart 1995 uitsluitend de kleur en enkele kleine details veranderde.

© Redactie 2017
marokko
dgsn
politie
uniform
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?