App om files te vermijden in Casablanca verwacht in april

marokko
1
13 jan '17
Een prachtig systeem binnenkort om files en opstoppingen in de drukke stad te voorkomen.

Volgens het Franse blad L'Economiste kunnen de automobilisten in Casablanca over enkele maanden beschikken over een applicatie waarmee ze gemakkelijk files kunnen vermijden. Momenteel zijn er op de drukke punten in de stad ellenlange files en opstoppingen die met dit systeem gemakkelijk in kaart kunnen worden gebracht. Aan de hand van de applicatie die te downloaden zal zijn, worden alternatieve en minder drukke routes voorgesteld aan de gebruiker.

Behalve de applicatie zit er een hele cyclus aan sensoren, camera's en systemen vast aan het geheel. Ook stoplichten zullen beter geautomatiseerd worden, naar Europees systeem waarbij behalve het tijdsmechanisme ook het Europese systeem gebruikt gaat worden: sensoren in de stopstrepen onder andere. 

In de gemeente van de metropool geeft de afdeling Mobiliteit en Transport bij monde van Mohamed Bourrahim aan dat het project de eerste fase al heeft doorlopen. 'De eerste fase in dit traject hebben we afgelopen december al afgesloten. Gedurende deze fase hebben we op rotondes sensoren geinstalleerd. In de tweede fases staat de plaatsing van honderden camera's op het programma.'

Om dit systeem in goede banen te leiden komt er een centrale bestuurskamer. Deze bevindt zich in een politiebureau en zal twee functies hebben, eentje uit het oogpunt van veiligheid en de ander vanuit mobiliteitsoogpunt. Het systeem heeft een reikwijdtje van ruim 200 kilometer waarbij zo'n 750 camera's gebruikt worden. 

© Redactie 2017
marokko
casablanca
verkeer
files
binnenstad
app
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?