Maar liefst 3,5 miljard dirham aan investeringen in regio Casablanca-Settat

marokko
2
14 jan '17
Een miljardeninvestering de komende periode in de regio Casablanca-Settat.

De regionale investeringscommissie (RIC) hield onlangs twee belangrijke vergadering over de toekenning van een riant bedrag voor de regio Casablanca-Settat. Hieronder vallen verschillende plaatsen waaronder Berrechid, Mohammedia, Sidi Bennour, Hay Hassani en Sidi Bernoussi. Gesproken wordt over een totaalbedrag van 3,5 miljard dirham, dit bedrag zal dan ten goede komen aan diverse projecten die nog meer investeringen moeten aanwakkeren maar belangrijker nog, het creëren van banen. 

Van het bedrag zal zo'n 26% uitgaan naar industriële activiteiten (om en nabij de 900 miljoen dirham), verwacht wordt een creatie van zo'n 900 banen. Het resterende bedrag zal gebruikt worden voor diverse projecten die bijna allemaal als uitgangspunt duurzaamheid hebben.

Ook een belangrijke sector is het toerisme, hiervoor zal 14,4% van de totaalsom worden uitgetrokken. Eerdere investeringen lieten al zien dat de vraag naar arbeid flink stijgt, zo leverde de bouw van een hotel in Ain Choq plek voor maar liefst 400 medewerkers op. De commissie die geleid wordt door de wali van de regio, Khalid Safir, is van mening dat investeringen op die vlakken op den duur voor meer economische vooruitgang gaan zorgen, aldus Moroccoworldnews. 

© Redactie 2017
marokko
casablanca
settat
investering
industrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?