Ontmanteling van piramidespel netwerk in Meknes

marokko
1
15 jan '17
In de afgelopen dagen heeft de politie in Taoujtate, in de buurt van Meknes, leden van een netwerk van oplichters gearresteerd die gespecialiseerd zijn in piramidespelen.

Bronnen bevestigen dat de arrestatie van de leden van dit netwerk werd gedaan op basis van de klacht van een slachtoffer van fictieve transacties, waarbij zij een bedrag van 8.000 dirhams betaalde aan een bedrijf, zo meldt het dagblad Assabah in de editie van gisteren.   Het bedrijf in kwestie beloofde haar voor dat bedrag een aantal sieraden die ze moest doorverkopen en waarmee zij ook andere leden moest werven. Het slachtoffer begreep dat de aanpak niet erg duidelijk was en dat de goederen die ze kreeg niet de waarde hadden van het bedrag dat zij had betaald. Om deze reden vroeg zij aan de persoon die haar de goederen had geleverd om het betaalde bedrag terug te betalen.

  De laatste weigerde en probeerde het slachtoffer ervan te overtuigen dat het geld reeds was betaald aan de moedermaatschappij en dat de waarde al was toegenomen. Ze hoefde alleen maar te wachten op de winst.

Het slachtoffer geloofde het niet, vooral omdat ze dit bedrijf al meer dan twee maanden kende en zij al de beloften die waren gemaakt al hadden verbroken.

Na de ontdekking dat er ook andere slachtoffers waren, besloot ze om een klacht in te dienen bij de officier van justitie die hierop een onderzoek opende. Na het horen van de slachtoffers en na onderzoek werden de leden van het bedrijf gehoord.  Het bleek dat de operaties die door het bedrijf werden uitgevoerd illegaal waren. De sommen geld werden gestort buiten het wettelijk kader, omdat het bedrijf niet bevoegd is om de stortingen te ontvangen. 

De zes arrestanten zullen voor de rechter worden gebracht aan het einde van het onderzoek. Sindsdien zijn er nog meer slachtoffers naar voren gekomen die op hun beurt ook een klacht hebben ingediend. 

© Redactie 2017
marokko
meknes
piramidespel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi