Gratis Marokkaans e-learning platform in de maak

marokko
0
16 jan '17
Zes Marokkaanse publieke en private universiteiten nemen deel aan de lancering van een Marokkaans e-learning platform genaamd MarMOOC. Start-up kosten voor de onderneming worden geraamd op 1 miljoen euro.

Marokkaanse en Europese belanghebbenden vergaderden op 12 en 13 januari in de Spaanse stad Vigo om de oprichting van MarMOOC te bespreken. MarMOOC is het eerste Marokkaanse gratis e-learning platform, dat naar verwachting zal worden ingehuldigd in 2019.

Het project zal 9 fasen doorlopen van de voorbereiding tot de start en zal naar verwachting worden afgerond en klaar zijn voor lancering in oktober 2019, meldt Moroccoworldnews.

In de eerste fase van het project zullen een dozijn 'Massive and Open Online Courses (MOOC)' en Kleine Privé Online Cursussen (SPOC) beschikbaar zijn voor het publiek in belangrijke vakgebieden, zoals de wet, wetenschap, techniek, visserij, landbouw en gezondheid .

Het MarMOOC project brengt 14 Marokkaanse en Europese partners samen. De zes Marokkaanse deelnemende instellingen zijn de Abdelmalek Essaadi Universiteit (Tetouan), Ibn Tofail Universiteit (Kenitra), Moulay Ismail Universiteit (Meknes), Ibn Zohr Universiteit (Agadir), Rabat International Universiteit en de privé-universiteit van Marrakech. Het Marokkaanse Ministerie van Hoger Onderwijs zal ook worden betrokken bij het educatieve project .

De coördinatie en financiering van MarMOOC wordt geraamd op 1 miljoen euro. Er zullen zes Europese universiteiten betrokken zijn bij het project, die zullen helpen met het beveiligen van de begroting. Deze universiteiten zijn de Universiteit van Vigo (Spanje), de Universiteit van Leon (Spanje), de Universiteit van Brussel (België), de Universiteit van Pierre-et-Marie-Curie (Frankrijk), het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm (Zweden ) en het Netwerk van Universiteiten van Europese hoofdsteden (Unica).

© Redactie 2017
marokko
e-learning
platform
marmooc
universiteiten
europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi