CAN 2017: door gebrek aan hotels slapen Marokkaanse fans in tenten

marokko
5
16 jan '17
Voor het eerst in de historie van de Africa Cup slapen de Marokkaanse fans niet in hotels maar in tenten.

De Marokkaanse supporters konden geen hotel meer vinden om te verblijven en het kostte de interventie van de ambassadeur van Marokko om voor hen onderdak te vinden. De ambassadeur bouwde daarop een tentenkamp!

Er werd verwacht dat er gebreken in de organisatie van de Afrika Cup in Gabon zouden zijn. Er was een verwarde politieke situatie en met name vertragingen in de bouw van de stadions. De stad van Oyem, waar Marokko zal spelen, had hier het meeste onder te lijden. Naast het stadion, waar nog steeds aan gewerkt wordt, en een vreselijk lege perszaal, was een ander ernstiger probleem dat er niet genoeg accommodatie voor de supporters was.

De weinige hotels in de stad Oyem zijn allemaal vol. En er leek even geen andere manier te vinden dan onder de sterrenhemel in de open lucht te slapen. Gelukkig zijn Marokkanen altijd bijzonder creatief en werden ze ook nog eens ondersteund door de Marokkaanse ambassadeur in Gabon.

De diplomaat Abdellah Sbihi, geconfronteerd met dit tekort aan hotels, kwam op het goede idee om een dorp van tenten te bouwen voor de Marokkaanse supporters die vandaag aankomen vanuit Libreville, meldde Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
africa cup
gabon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?