Spanje arresteert Marokkaan verdacht van het leiden van Daesh cel

buitenland
0
16 jan '17
De Spaanse politie heeft een Marokkaanse man aangehouden die verdacht wordt van het leiden van een militante cel van Daesh.

Hij zou vrijwilligers werven om af te reizen naar Turkije om daar een training te volgen bij Daesh, dat heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag gezegd.

De man, die een Spaanse verblijfsvergunning heeft, werd aangehouden in de noordelijke stad San Sebastian en er werd gezegd dat hij werkte aan het werven van potentiële strijders. Dit deed hij zowel in persoon als via het internet sinds 2010.

"De verdachte was zeer actief in het vinden van nieuwe rekruten en benaderde jongeren met een risico op sociale uitsluiting, die gemakkelijk te beïnvloeden en emotioneel instabiel zijn, en hij maakte hierbij gebruik van zijn positie als boksleraar om hun vertrouwen te winnen", aldus het ministerie.

Nieuwe rekruten zouden naar Turkije worden gestuurd, waar ze training en instructies zouden ontvangen voor mogelijke aanslagen in Europa.

Twee andere leden van de cel waren al gearresteerd, zei het ministerie, met inbegrip van een vorige kamergenoot die werd aangehouden in Marokko, en een ander die in november werd gearresteerd in Straatsburg, Frankrijk.

Sinds 2015, toen de Spaanse regering het veiligheidsniveau verhoogde tot net onder het maximum, zijn 181 mensen gearresteerd met vermeende banden met Daesh, aldus hetzelfde ministerie.

© Redactie 2017
daesh
spanje
marokkaan
werven
cel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi