Ongeval Agadir: truck had geen toestemming om op die weg te rijden

marokko
2
16 jan '17
Het bedrijf, welke eigenaar is van de vrachtwagen die betrokken was bij het fatale ongeval in de buurt van Agadir vorige week, had geen toestemming om deze specifieke vrachtwagen de weg op te laten. Zij hebben naar verluidt met de documenten gesjoemeld.

Al Massae meldt vandaag dat het dodelijk ongeval in Amskroud, in de buurt van Agadir, waarbij 11 doden en tientallen gewonden vielen, een nieuwe wending krijgt in het licht van recente informatie. Bij dit dodelijke ongeval botsten een vrachtwagen en een bus op elkaar, waarna de bus in brand vloog. Het blijkt nu dat niet alleen de bestuurder niet de nodige vergunningen had om met deze vrachtwagen de weg op te gaan, maar dat het bedrijf deze ook niet had.

Volgens de gegevens die de krant verzamelde, had de truck geen toestemming om de snelweg op te gaan, en zelfs niet om een nationale weg te gebruiken. Volgens de "grijze kaart", onderzocht door de betrokken diensten, ging het om een "semi-trailer" en de vrachtwagen overschreed de toegestane norm in zowel gewicht als in grootte.

De krant voegt er ook aan toe dat het bedrijf de autoriteiten documenten overhandigde van een andere vrachtwagen om de autoriteiten te proberen te misleiden.

© Redactie 2017
marokko
agadir
amskroud
ongeval
bus
brand
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?