Gelijkspel teveel gevraagd voor Marokko, doemscenario in zicht

marokko
7
16 jan '17
Waar we allemaal zo bang voor waren lijkt nu realiteit te gaan worden.

Zo goed als Marokko begon vanavond tegen DR Congo, zo slecht eindigde het. Het lukte de Leeuwen van de Atlas niet om de punten te verdelen laat staan om de de winst naar zich toe te trekken. Hervé Renard begon verrassend genoeg met Aziz Bouhaddouz (FC St. Pauli) en Omar El Kaddouri in de basis, allebei spelers die pas na het uitvallen van hun collega-internationals werden opgeroepen. In de beginfase leek er weinig aan de hand, Marokko domineerde en wist bijna zelfs op fenomenale wijze de score te openen. Mbark Boussoufa was de man die met het gevaarlijkste schot van de gehele wedstrijd voor zijn rekening nam, helaas belandde zijn inzet op het aluminium. Vanuit de rebound geschoten zag de Congolese doelman Matampi hoe zijn doel onder vuur werd genomen. 

De rest van de eerste helft werd voor het overgrote deel geregisseerd door Marokko. In balbezit en uitbraken had het elftal van Renard geen kind aan de de Congolezen die in de vorige editie in de halve finale tegen het Ivoorkust van diezelfde coach sneuvelden. Schrijnend was wel om te zien dat het bij Marokko vooral fout ging in de afronding, aan uitbraken en aanvallen geen gebrek echter was er niemand die de doelpuntenproductie voor zijn rekening nam. 

In de tweede helft draaide het spel met 180 graden om. Aan de stabiliteit aan Marokkaanse zijde kwam meteen een eind toen doelman Munir zijn elftal verlegen liet. De CD Numancia keeper en onbetwiste nummer één van Marokko kon niet voorkomen dat vanuit de rebound keihard binnen geschoten werd. Na de achterstand begon de coach, die opvallend kalm tegen de dug-out hing, apart te wisselen. Achtereenvolgens: El Kaddouri eruit voor En-Nesyri, Saiss eruit voor Fajr en tenslotte El Arabi erin voor Carcela. Waar Marokko in vriendschappelijke wedstrijden en de kwalificatiereeks nooit met drie spitsen heeft gespeeld vond Renard het hoogst tijd om dit nieuwe systeem bij een 1-0 achterstand uit te proberen. 

Op een gegeven moment speelde Marokko zelfs nog even tegen 9 man en uiteindelijk de laatste 20 minuten tegen 10 Congolezen die het met één verdediger minder moesten stellen (kreeg twee keer geel voor tijdrekken). Hieruit kwamen nog uitgesproken kansen voor El Arabi en En-Nesyri, maar ook zij vergaten te scoren. De realiteit is dat Marokko nu de laatste inneemt in Groep C, Togo en Ivoorkust wisten eerder op de avond gelijk te spelen. Met DR Congo aan kop zal het elftal van Renard in ieder geval vrijdag moeten winnen van Togo, mocht dit onverhoopt niet lukken dan rest de Marokkaanse supporter niets anders dan voor de zoveelste keer teleurgesteld te worden. 

Het is nu wachten op de persconferentie van de voormalig titelwinnaar, Hervé Renard. Morgen houden we jullie in de loop van de dag op de hoogte van de nasleep van deze enorme zeperd. 

© Redactie 2017
marokko
afrika cup
dr congo
verlies
hervé renard
blamage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?