Lalla Salma Foundation: Bijna een miljoen vrouwen gescreend (video)

marokko
1
17 jan '17
De Lalla Salma Foundation voor de preventie en behandeling van kanker maakte bekend dat het zijn doel heeft bereikt. In de recente borstkanker bewustmakingscampagne hebben bijna een miljoen vrouwen gereageerd op de oproep.

De recente borstkanker bewustwordingscampagne gestart vanaf 22 november tot 16 december 2016 door de Lalla Salma Foundation in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, CNOPS en Roche heeft zijn doel bereikt: 958.621 vrouwen tussen de leeftijden van 40 en 69 werden gescreend in openbare voorzieningen.

Dit is een uitzonderlijke stijging van de participatiegraad bij het screenen ten opzichte van de 2015 campagne die 500.000 vrouwen mobiliseerde. Dit kan deels verklaard worden door de integratie van een nieuwe leeftijdsgroep (vrouwen in de leeftijd 40-44) in de doelgroep van het programma.

Na aanvullende onderzoeken en mammografie voor vrouwen met een vermoedelijke klinische afwijkingen, hadden 790 vrouwen een verdachte radiologisch laesie en worden zij momenteel verder onderzocht voor een definitieve diagnose. Binnen vier weken werden ongeveer 10% van de verwachte gevallen van borstkanker gediagnosticeerd.   Het succes van deze campagne is te wijten aan de intense mobilisatie van medisch en paramedisch personeel van de gezondheidscentra, vroegtijdige opsporingscentra voor borstkanker en baarmoederhalskanker, de lokale, provinciale en regionale ziekenhuizen en mobiele caravans die vrouwen verwelkomde in het gehele Koninkrijk.   Het is ook te wijten aan de impact van de grootschalige communicatiecampagne die alle media en partners van de Lalla Salma Foundation mobiliseerde, met berichten die vrouwen ervan overtuigden om mee te doen aan de gratis screening, terwijl ze opnieuw gerustgesteld werden over de toegang tot behandeling in geval van ziekte.

Deze video, waarin een aantal initiatieven worden getoond, moet je zeker even bekijken:

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=4FR03vB0Xz8

© Redactie 2017
marokko
kanker
screening
lalla salma foundation
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?