Houthi-rebellen gebruiken schip Marokkaanse reder voor cocaïne en wapentransport

marokko
6
18 jan '17
De reder werd gedwarsboomd door een zelf aangestelde kapitein.

Zakenman en reder Mohammed Oulahcen maakte onlangs iets heel aparts mee. De man wier bedrijf transporten over zee verzorgt voor diverse opdrachtgevers weigerde onlangs een samenwerking aan te gaan met de neef van ene Hatim Al Houtaimi, een groot zakenman in Jemen. Van hem is bekend dat hij openlijk steun betuigt aan de Houthi-rebellen in het land, zowel financieel als politiek. De weigering kwam Al Houtaimi op een onaangename verrassing te staan. 

Volgens het Marokkaanse medium Assabah werd één van z'n transporten voor wel heel andere doeleinden gebruikt. Oulahcen stelde een Turkse kapitein aan voor het vervoeren van een grootschalige hoeveelheid goederen van de Comoros eilanden naar Casablanca. Echter bleek die kapitein heel andere plannen te hebben. Het verhaal gaat namelijk dat het schip werd ingezet voor wapen en cocaïnetransport voor de Houthi-rebellen.

Meteen schakelde de zakenman de autoriteiten in, zijn contacten reikten tot in het ministerie van Justitie. Het gebruikte schip werd later achtergelaten in een haven in Nigeria. Bekend is wel dat er wel degelijk wapens en een hoeveelheid cocaïne naar Jemen zijn vervoerd met het vaartuig. 

© Redactie 2017
marokko
yemen
zakenman
houthi
schip
cocaïne
wapens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi