Zuid-Soedan verwelkomt morgen Koning Mohammed VI

marokko
3
19 jan '17
Koning Mohammed VI wordt morgen verwacht in Juba, de hoofdstad van Zuid-Sudan, voor een driedaags officieel bezoek, kondigde de autoriteiten van dit land aan.

"De Raad van Ministers is bezig met de voorbereiding van het bezoek van Koning Mohammed VI aan de Republiek van Zuid-Soedan. De Koning van Marokko wordt verwacht voor dit bezoek vanaf 20 tot en met 23 januari", zei Michale Makuei Lueth, Minister van Informatie en woordvoerder van de Zuid-Soedanese regering, overgenomen door de lokale media.

Volgens dezelfde bronnen, zal Koning Mohammed VI een populaire welkom bij aankomst ontvangen op de internationale luchthaven van Juba en zal een ontmoeting met president Sava Kiir in de aanwezigheid zijn van een overvloed aan ambtenaren van beide landen.   "De Koning zal aankomen vergezeld van een delegatie bestaande uit 22 raadsleden en ministers", zegt Michale Makuei Lueth, die zei dat een aantal memoranda van overeenstemming tussen de twee landen klaar zijn om te worden ondertekend door de twee landen.

De Koning zou gisteren eigenlijk al op bezoek gaan in Ghana om de nieuwe president Nana Akufo-Addo te ontmoeten. Ghana's president meldde in een verklaring: "Helaas, Zijne Majesteit de Koning Mohammed VI, de Koning van Marokko, heeft zijn geplande bezoek aan Ghana moeten uitstellen. Een nieuwe datum voor het bezoek zal te zijner tijd worden meegedeeld. "




© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
zuid-soedan
ghana
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?