Renard: 'Voortborduren op wat we tegen DR Congo hebben laten zien' (video)

sport
4
20 jan '17
Alleen winst tegen Togo telt, aldus de Fransman.
De ervaring leert dat een ploeg die haar eerste groepswedstrijd verliest op een Afrika Cup meteen minder kans heeft op doorstroming naar de knock-outfase. Marokko positioneert zich momenteel met 0 punten op de laatste plek in groep C, een zege tegen Togo is dan ook broodnodig wil men uitzicht hebben op kwalificatie voor de volgende ronde. Ondanks het kwaliteitsverschil tussen de elftallen op papier, is Togo toch wel een geduchte tegenstander. Zoals gezegd wisten ze titelhouder Ivoorkust op gelijke hoogte te houden en ook tijdens de oefeninterland in november wist Marokko ternauwernood van ze te winnen (red. 2-1 in Marrakech) na eerst op achterstand te zijn geraakt.

Bondscoach Hervé Renard analyseert het spel van Marokko tegen DR Congo op een andere wijze. In een persconferentie gisteren zei de Fransman het volgende over de clash van vanavond: 'We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld tegen DR Congo, een wedstrijd waarin wij duidelijk de overhand hadden en de drie punten verdienden. Na de nederlaag was ik dan ook duidelijk naar de spelersgroep toe. Ze moeten op hetzelfde ritme, met dezelfde vastberadenheid en dezelfde wil deze wedstrijd ingaan.' 

De Fransman besluit met de mededeling dat er geen rigoureuze aanpassingen gedaan gaan worden in het basiselftal. Kijk hieronder de volledige persconferentie:


Praktische informatie:
Tijd: 20:00 (Nederlandse tijd)
stadion: Stade d'Oyem
arbitrage: Mahamadou Keita (Mali)
zenders: FOX Sports 2, beIN Sports 1HD (Frans) en beIN Sports MAX 1HD (Arabisch)

© Redactie 2017
marokko
hervé renard
atlasleeuwen
gabon
afrika cup
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
hadj
feyenoord
abdelhak nouri
la liga
brave14
transfer
marokkaanse
kwalificatie
afrika cup
caf
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh