Veertig landen steunen terugkeer Marokko naar de Afrikaanse Unie

marokko
8
20 jan '17
Marokko's Minister van Buitenlandse Zaken, Salaheddine Mezouar, geeft aan dat '40 landen Marokko's terugkeer naar de Afrikaanse Unie (AU) steunen'.

Tijdens de vergadering van de commissie, gehouden op woensdag in het Huis van Afgevaardigden om het wetsvoorstel over de goedkeuring van de oprichtingsakte van de AU aan te nemen, zei Mezouar: "Marokko voerde een brede internationale campagne om massale steun te ontvangen".

Mezouar merkte op "Marokko heeft de benodigde quorum bereikt, wat 28 landen is zoals bepaald in de oprichtingsakte van de AU", verder opmerkend dat "40 landen ondersteunen Marokko en zij zullen hun brief met steunbetuiging sturen naar Marokko in de nabije toekomst."

Volgens de minister ziet Marokko uit naar de beslissing met betrekking tot de terugkeer naar de AU, wat in de 28e Algemene Vergadering van de AU zal worden beslist op 30 en 31 januari in Addis Abeba.

Mezouar merkte ook op dat de helpende hand van Marokko is uitgestrekt naar iedereen, omdat het Marokko's doel is dat alle Afrikaanse burgers in staat zijn om hun hoofd hoog te houden en zich te ontdoen van de beledigingen en onrechtvaardigheid die zij ervaren.

© Redactie 2017
marokko
afrikaanse unie
terugkeer
mezouar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?