Amerikaanse website: 'Rabat één van de beste steden voor straatkunst'

marokko
2
22 jan '17
Voor de straatartiest zou Rabat één van de betere steden zijn om zijn/haar kunsten te etaleren.

Een zeer verrassende beoordeling van de Amerikaanse kunstwatcher Artsy. Naast Marrakech, Fes en Casablanca zou Rabat de stad zijn waar de straatkunstenaar het meest waardering krijgt voor zijn werk. Enkele artiesten beamen dit in het artikel van Artsy. Zo zou er voldoende ruimte voor worden geboden in de vorm van kale muren die bewerkt mogen worden en is er een mooie diversiteit aan religieuze en niet-religieuze kunst waarneembaar. Hiernaast zorgde de organisatie van het Jidar Art Festival ervoor dat duizenden straatkunstenaars van over de hele wereld samen konden komen in de hoofdstad. 

Wat ook een grote rol speelt in deze beoordeling is dat heel snel zichtbaar is, in de vorm van positieve feedback, wat voor uitwerking straatkunst op een wijk kan hebben. Marokkanen staan er volgens enkele kunstenaars in het artikel om bekend blijk van waardering te geven aan hun werk. Met de organisatie van het hiervoor genoemde evenement is de weg vrijgemaakt voor nog meer artistieke expresse in de stad. 

Artsy.com is een internationaal georienteerde website die als doel heeft om kunst over de hele wereld beschikbaar te maken voor eenieder met een internetverbinding. 

© Redactie 2017
marokko
rabat
kunst
straat
beoordeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?